Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

”Gamingburen” – nytt förevent till DreamHack Summer

Foto: Destination Jönköping.

Den 15-17 juni kommer gamers, lokala gäster och personligheter spela, diskutera och prata spel dygnet runt i en bur som är placerad på Hovrättstorget, Jönköping.

Det är it-konsultbolaget Cybercom som ligger bakom idén till Gamingburen i samarbete med Destination Jönköping och DreamHack.

– Vi vill med hjälp av Gamingburen visa upp E-sport och gaming för en bred publik mitt på Hovrättstorget så att unga som gamla kan passera, stanna upp och ta del av gaming, spännande samtal och upplevelser, säger Kim Vindemarker som är projektledare för Gamingburen.

Programmet bjuder på gamers i världsklass, gäster som du kanske inte trodde hade ett spelintresse, lokala aktörer som bjuds in för intervjuer och demonstrationer, och roliga inslag i form av lokalkändis-battle i VR-spel. Det sistnämnda kan beskådas på fredagen kl. 10-12. Officiell invigning av gamingburen är den 15 juni kl. 18.00 med Patrik Lägermo, Cybercom, Patrik Olderius, Destination Jönköping och Thomas Lyckedal, DreamHack. Allt streamas live på Twitch dygnet runt och sänds även ut till storbildsskärmar och högtalare utanför.

– Vi värmer helt enkelt upp Jönköping inför DreamHack som startar lördagen den 17 juni kl. 16.00 säger Kim, som är övertygad om att Gamingburen kommer bli ett kul inslag i city i mitten av juni.

DreamHack i ständig utveckling
DreamHack har arrangerat digitala festivaler på Elmia i Jönköping sedan år 2001 och är idag världens största digitala festival med besökare från hela världen. Utvecklingen av festivalen har varit helt fantastisk med flera besöksrekord, streamingrekord och en ständig evolution av festivalens aktiviteter.

– Vi är förstås mycket glada och stolta över att DreamHack fortsätter att välja Jönköping. Och att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla arrangemanget på bästa sätt. DreamHack och dess publik skapar framtidens trender. Hela koncept med att mixa det digitala mötet med det fysiska har vi mycket att lära av, säger Patrik Olderius VD Destination Jönköping.

– Vi vill se Jönköping växa och är övertygade om att DreamHack för med sig duktiga blivande medarbetare till Jönköping, kanske inte direkt, men absolut i framtiden avslutar Kim Vindemarker.

Källa: Destination Jönköping AB.