Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flera chanser att se Hush Forever live i sommar!

Hush Forever gör bland annat två spelningar i Stockholm den 6 och 8 juli. Foto: Hush Forever.

Hush Forevers debutalbum ”Find the gap” släpptes 16 juni och innehåller de två första singlarna ”Something/Nothing” och ”Bubbi John” plus nio andra låtar, däribland ”Life is a black curtain”, som under 2016 hördes i kärlekskomedin ”Jag älskar dig” med bl a Björn Kjellman och Christine Meltzer.

Hush Forever unika sound består av en varm, välkomnande, meditativ och intim känsla, där rösten bäddas in i ett ljudlandskap med akustiska instrument, som kontrasterar mot elektroniska miljöer. När Hush Forever bjuder in till sitt universum av toner förflyttas lyssnaren för en stund till en värld bortom denna!

Musikstilen kan beskrivas som organisk indiepop bestående av en blandning av akustisk gitarr, vintage-synthar, fältinspelningar med små udda electronica-element.

Nu är de första sommarspelningarna klara och bl a blir det två spelningar i Stockholm i början av juli:

29 juni – Far i hatten, Folkets park i Malmö

1 juli – Sofar sounds i Lund

6 juli – Söders hjärta i Stockholm

8 juli – Noels i Stockholm

28 juli – Garage i Höganäs

5 aug – Grimfest i Aarhus, Danmark

Find the gap

Debutalbumet, som ges ut både digitalt och på vinyl, handlar precis som titeln antyder om att hitta gapet mellan hjärna och hjärta, människa och miljö, att landa och grunda i något djupare. Själv gjorde han just det under vistelsen på Ibiza. Han byggde en studio ovanpå ett hönshus i närheten av huset och inspelningarna av debutalbumet kunde börja.

Innan Sebastian Lilja inledde sin solokarriär släppte han tre album med electronica-duon Flipside mellan 2002-2007. Flipside var sprunget ur den danska exportframgången Bliss. Sebastians första EP som Hush Forever, ”For Now”, släpptes 2011.

2013 beslutade sig Sebastian för att ta en paus från livet på de svenska vägarna, där han reste land och rike runt runt som turnémusiker för artister som Måns Zelmerlöw, Titiyo, Timbuktu, Tingsek, Eric Gadd och Mikael Wiehe.

– Det var en perfekt plats för skapande. Landskapet och ljuset är ren inspiration. Där finns människor från hela världen som har en påtaglig närvaro i nuet. Jag är själv en annan person nu, säger Sebastian, som släpper albumet ”Find the gap” den 16 juni.

Om Hush Forever

Hush Forever är den svenska sångaren/gitarristen, kompositören och producenten Sebastian Lilja. Det är Sebastian Liljas debut som soloartist efter att under många år backat upp flera stora skandinaviska artister. Sebastian Lilja har även släppt tre album med den svensk-danska electronicagruppen Flipside.

Under 2016 hade Hush Forever även äran att agera support till bland annat Titiyo, Vanessa Carlton och brittiska Lanterns on the Lake.

Källa: Hush Forever.