Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Strindberg c/o Sven-Harrys hem

Svartsjukans natt, Berlin 1893, Strindberg. Foto: Sven-Harrys konstmuseum.

Den 5 juli flyttar 3 verk av Strindberg ”hem” till Sven-Harry (Sven-Harrys konstmuseum): Svartsjukans natt, Strandbild och Den grönskande ön. I juli stänger Strindbergsmuseet p.g.a. renoveringar och öppnar igen på Strindbergs födelsedag den 22 januari 2018.

Den 5 juli flyttar 3 verk av Strindberg ”hem” till Sven-Harry (Sven-Harrys konstmuseum): Svartsjukans natt, Strandbild och Den grönskande ön.

Strindbergsmuseet stänger i juli p.g.a. renoveringar och öppnar åter på Strindbergs födelsedag den 22 januari 2018.

I Sven-Harrys hem finns redan 4 verk av Strindberg: Hög Sjö, 1894, skulpturen Den gråtande gossen, 1892, Strandparti Kymmendö I, 1873 och Den ensamma blomman, 1891 vilken Sven-Harry har sagt följande om: ”Även en man som Strindberg kan ibland vara vid gott mod.”

Under hösten kommer Sven-Harrys konstmuseum i samarbete med Strindbergsmuseet och den schweiziska ambassaden att erbjuda besökare temavisningar i hemmet samt programkvällar.

Ett spektakulärt hus i Vasaparken med skimrande mässingsfasad. I huset finns en kopia av konstsamlaren Sven-Harrys tidigare hem, konsthall med tillfälliga utställningar samt takterrass med skulpturer och utsikt över Stockholm.

Källa: Sven-Harrys konstmuseum.