javplatform

Serneke bygger lägenheter och förskola i Lund

Inlagd av on Jul 2nd, 2017 Sparad i Lokalt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Lunds Kommuns Fastighets AB om uppförande av 116 hyresrätter i området Brunnshög. Kontraktet är värt omkring 208 miljoner kronor.

Projektet omfattar förutom 116 lägenheter på 1–4 rum och kök, varav 11 servicelägenheter, även en förskola med fem avdelningar och lokaler för butiker. Den totala bruttoarean uppgår till drygt 13 000 kvadratmeter.

– Vi är glada att återigen få förtroende från LKF med ett bra samhällsprojekt i Brunnshög, som ligger där Lunds spännande forskningssatsning på ESS och MAX IV sker. Det här är vårt fjärde stora projekt i Lund och det är väldigt roligt att Serneke är en etablerad del i regionens tillväxt, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke Bygg Syd.

– Vi är väldigt glada att komma igång med detta stora projekt med 116 nya hyresrätter i kvarteret Hammocken. Vi uppskattar också att ännu en gång få samarbeta med Serneke, när vi nu som ett av de första bostadsbolagen i Lund, börjar bygga på det nya utvecklingsområdet Brunnshög, säger LKF:s VD Håkan Ekelund.

Projektet genomförs som totalentreprenad med beräknad byggstart under fjärde kvartalet i år och projektet beräknas stå klart i slutet av 2019.

Ordersumman om cirka 208 miljoner kronor inkluderas i affärsområde Byggs orderingång för andra kvartalet 2017.

Källa: Serneke Bygg .

Kommentarer är avstängda