Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kronprinsessan firande på Solliden på Öland

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB

Med strålande sol, kärleksfull stämning firades Kronprinsessan Victoria på hennes 40 års dag på Sollidens slott på Öland. Känslofulla och humorfyllda tal hölls och Victoria med familj gick runt i två timmar och hälsade kärleksfullt på besökarna. 

Vi befinner oss på Solliden på Öland. Solen skiner och stämningen är på topp. Som åren innan så har folk köat sedan tidig morgon för att få plats. Och i pressdiket är det nu extra fullt då Victoria fyller jämt.
Blåskvartetten ”Bara mässingen” underhåller med gamla goda låtar. De har spelat ihop på Victoriadagen i över 15 år. De träffas varje söndag och repar. Detta år är dock det sista året de spelar här säger de. Detta år gästspelade även fler betydligt yngre talanger från Borgholms Kulturskola. De var mellan ca 8 och 11 år.
Kungafamiljen gjorde entré kl 11 och kungen höll ett omväxlande roligt och kärleksfullt tal. Han hälsade alla välkomna igen för det var ju igår Victoria fyllde år. – Men det är jättetrevligt att se er här igen också, sade han.
Prins Oscar och Estelle var i början med Victoria. Prins Oscar gjorde stor succé när han sprang ”ifrån” Victoria. Tog en näve grus och inspekterade alla nyfikna reportrar med blicken. Efter en lång gårdag med många åtagande så var Oscar och Estelle trötta. Så pappa prins Daniel fick bära in lille Oscar på Sollidens slott.
Victoria, Daniel fick under två timmar hälsa på och ta emot gåvor från folket. Fina presenter och hjärtliga gratulationer omväxlade varandra. Folk sjöng och stämningen var på topp trots trängsel och ihärdigt väntande. Victoria fick fler spettekakor, vilket är en sedvanlig gåva. Daniel skämtade med pressen om att han vet vad de ville när han tog emot ytterligare en spettekaka. Victoria tog verkligen sin tid och hälsade hjärtligt, pratade och skrattade med folket. Det märks att hon är en av den mest populära bland folket.