javplatform

Bedragare försöker lura till sig pengar från äldre

Inlagd av on Jul 18th, 2017 Sparad i Lokalt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Vård- och omsorgsförvaltningen vill varna för att det just nu finns bedragare som försöker lura till sig pengar genom att utge sig för att vara vänner till äldres anhöriga.

Flera äldre i Eskilstuna har fått påringningar via telefon av personer som säger sig vara vänner till de äldres anhöriga. De påstår att den anhöriga behöver hjälp med pengar och ber om pengar eller kortnummer.

Andra har rapporterat om att någon känt på dörren och försökt ta sig in.

Tidigare i vår varnade vi för personer som ringde och utgav sig för att vara biståndshandläggare samt personer som ringde på hos äldre och sa att de kom från hemtjänsten. Några sådana rapporter har vi inte fått in nu, men vi vill gärna upprepa även den varningen.

Tips för att undvika bedragare:

Ge aldrig ut kortnummer och för inte över pengar till någon du inte känner.

Boka inte tid med en handläggare som ringer. Innan en biståndshandläggare gör ett hembesök skriver hen alltid ett brev, där handläggarens namn och telefonnummer samt tiden för besöket finns angivet.

Lås dörren och släpp inte in personer som inte kan legitimera sig. Medarbetarna i hemtjänsten har alltid arbetskläder, ID-kort med Eskilstuna kommun logotype samt namnskylt när de besöker hemtjänsttagarna.

Oroliga brukare kan kontakta sin hemtjänstgrupp.

Källa: Eskilstuna Kommun

Kommentarer är avstängda