Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nationell kartläggning och sammanställning av arbete inom turism- och rekreationscykling

Regeringen har inom ramen för den nationella cykelstrategin beslutat att ge Tillväxtverket i uppdrag att genomföra en nationell kartläggning och sammanställning av det pågående arbetet inom turism- och rekreationscykling.

– Turism- och rekreationscyklingen utvecklas positivt och Sverige har potential att utveckla området ytterligare. Det finns pågående projekt och initiativ på området i Sverige och i Europa, men det behövs förbättrad och mer samlad kunskap om hur turism- och rekreationscyklingen fungerar i dag och hur den kan utvecklas. Uppdraget till Tillväxtverket bidrar till att skapa bättre förutsättningar för en långsiktigt hållbar turism som även bidrar till att miljömålen kan nås, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

Kartläggningen bör vara inriktad på att ta fram en nulägesbild av befintliga turism- och rekreationsleder, öka kunskaperna om vad som utmärker framgångsrika cykelleder samt ta fram förslag till hur området kan utvecklas i hela landet. Tillväxtverket ska inhämta information och kunskaper från den nationella referensgruppen för turistcykelleder där bland annat Trafikverket och Tillväxtverket ingår. Tillväxtverket får rekvirera högst 1 miljon kronor från Trafikverket under 2017 för uppdraget.

 

Källa: Regeringen