Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Följ svensk simning i SVT

VM-simningens blivande medaljör, Sarah Sjöström? Foto: Mattias Ahlm/SR

VM i simning i Budapest är ett av sommarens största sportevenemang – Sarah Sjöströms jakt på nya guldmedaljer sänds i SVT med start söndag 23 juli. Och nu står det klart att även de kommande fyra världsmästerskapen i simning kommer att sändas i SVT.

– Simningen är en av de stora olympiska sporterna och vi är naturligtvis glada att kunna visa VM-festerna i SVT i en långsiktig satsning på simningen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Sarah Sjöström tog sitt första VM-guld i Rom 2009, då hon ännu inte fyllda 16 år blev världsmästare på 100 meter fjäril. Sedan dess har det blivit ytterligare sex VM-guld på kort och lång bana. Sjöström har vunnit både Bragdguld och Jerringpris och har även utsetts till världens bästa kvinnliga simmare.

Nu är det alltså klart att Sjöströms jakt på framtida VM-guld kommer att sändas i SVT till och med 2021. Fyra världsmästerskap kommer att sändas i SVT under avtalsperioden 2018-2021.

– Sarah Sjöström är en av Sveriges internationellt sett absolut största idrottare. Vi har som ambition att visa de bästa svenska idrottarna i de största mästerskapen, så simningen passar in väldigt bra i vårt sportutbud, säger Åsa Edlund Jönsson.

Fakta:
2018 VM kortbana Hangzou, Kina
2019 VM långbana Gwanju, Sydkorea
2020 VM kortbana Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
2021 VM långbana Fukuoka, Japan

Källa: SVT