javplatform

Fler arbetssökande skriver in sig med e-leg

Inlagd av on aug 9th, 2017 Sparad i Lokalt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Allt färre har behov av att besöka Arbetsförmedlingens direktservice i Ulricehamn och i Mark. I takt med att de digitala tjänsterna blir fler och bättre så kan de flesta arbetssökande och arbetsgivare sköta sina ärenden på distans.

Därför justeras nu öppettiderna för att använda resurserna på ett effektivare sätt.

De långa köerna på Arbetsförmedlingen är ett minne blott. Under våren gjordes en mätning under åtta veckor som visade att Arbetsförmedlingarna i Ulricehamn och Mark (Kinna) i genomsnitt hade sju spontana besökare per dag. Flera av ärendena som besökarna hade med sig, kunde dessutom ha lösts via Arbetsförmedlingens kundtjänst på telefon eller på webben i stället.

Det stora flertalet av nya eller återvändande arbetssökande väljer nu att skriva in sig via hemsidan. Användningen av e-leg ökar snabbt bland de som ska nyanmäla/återanmäla sig som arbetslös till a-kassan. En stor fördel är att kunden då kan boka tid för sitt planeringssamtal med en arbetsförmedlare utan att behöva besöka Arbetsförmedlingen.

Frigör resurser till fördjupat stöd

Denna utveckling föranleder en översyn av öppettiderna i Arbetsförmedlingens direktservice. Från den 14 augusti kommer kontoren i Ulricehamn och Mark att hålla öppet tre dagar i veckan i stället för fem.

– Det är vare sig ansvarsfullt elller meningsfullt att bemanna vår direktservice varje vardag när vi har så få besökare. Omläggningen av öppettiderna frigör resurser till det fördjupade stöd som våra arbetsförmedlare ger till arbetssökande och arbetsgivare i vårt område, säger Carina Landén, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Ulricehamn.

 

Fakta/Nya öppettider för Arbetsförmedlingen i Ulricehamn och Mark

Måndag, tisdag och torsdag: 10-12 och 13-16.

Onsdag och fredag stängt.

De nya tiderna gäller från och med 14 augusti.

Källa: Arbetsförmedlingen

Kommentarer är avstängda