Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nominerade till Kristallen 2017

Kattis Ahlström, programledare för Kristallen 2017. Foto: Stina Stjernkvist

Nu är det klart vilka program och tv-personligheter som är nominerade för Kristallengalan 2017. Bifogat följer en lista på samtliga nominerade. Kristallen produceras i år av SVT och programledare är Kattis Ahlström. Det utlovas glitter, glamour och stjärnor på röda mattan när det gångna årets bästa tv-program prisas med kristaller.

-Det känns hedrande och roligt att leda Kristallen och lyfta fram allt från smarta och roliga kollegor till program som gjort skillnad i stort och smått, säger Kattis Ahlström om sin programledarroll.

Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film & TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. Tv-priset Kristallen delas i år ut för trettonde året och sänds i SVT för tredje gången.

19 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 19 olika kategorierna utses 13 pristagare ut av en jury, fyra av publiken och Kristallen delar ut ett Hederspris samt det nyinstiftade Vinnarjuryns specialpris.
Här kan du läsa vilka de nominerade är: Nominerade Kristallen 2017

SVT producerar programmet och precis som förra året hålls galan på Stockholmsmässan. Mer information om Tv-priset Kristallen, tidigare vinnare och organisation, finns på www.kristallen.tv.

Källa: SVT 1