javplatform

Designmässan Formex höstsalong

Inlagd av on aug 24th, 2017 Sparad i Mässor. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Den här helgen är det mässa i Älvsjö där man kan beskåda all typ av elegant heminredning i alla storlekar.

Igår var det åter dags för Nordens största inredningsmässa att slå upp portarna på Stockholmsmässan. På lördag klockan fem stänger de igen för den här gången för att öppna igen i vår. Den här mässan har ju öppet två gånger om året.Temat för den här gången är Nordic Space. Space syftar den här gången på den inre rymden, alltså våra hem. På förra mässan så riktade de blicken utåt, men nu är det det inre rummet som har status. I en orolig omvärld söker vi trygghet i hemmet med våra nära och kära. Tillbaka till ”Mitt hem är min borg”. Det är väldigt mycket inredning för hemmet. Det är väldigt rofyllt att gå omkring bland mattor, lampor, soffor, stolar och annat för hemmet. Om de är ute efter att skapa illusionen av ett harmoniskt hem, fast i jätteformat, så har de lyckats väl. Det är en skön blandning av modernt och retro. Något rätt populärt är att nyproduktion av lite äldre saker från 50- och 60-talet. Det finns även saker för barnkammaren, som till exempel tre lampor i form av bebisar som klätt ut sig till Tele-tubbies. Företaget Lafiness från Danmark var där för att presentera sin produkt en massa skyltar med rolig eller tänkvärd text, såsom ”I married Miss Right, I just didn´t know her first name is Always”. Förutom barnlampor och skojiga skyltar så finns det fina glasskulpturer för att dekorera hemmet med. Och så finns det en stor avdelning med skor och kläder. Skansen är med på ett hörn och har workshop där man kan beskåda eller till och med delta i gammeldags hantverksaktiviteter.

Tidigare år har de haft en massa choklad, godis och drycker men det såg jag inte till i år. Men det fanns desto mer av utrustning för att laga till sådant som är gott och ätbart. Det finns en stor hall med köksutrustning med blänkande grytor och stekpannor. Orrefors visade upp riktigt snygga skålar och karaffer som man gärna skulle ha hemma. Det enda ätbara jag kunde hitta stod det danska företaget Lie Gourmet för. De hade en slags knäckebrödsskorpor och god pesto av olika slag.

 

Kommentarer är avstängda