Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ane Brun ger två exklusiva konserter på Dramaten

Foto: Ane Brun

Ane Brun spelar på Dramatens lilla scen i scenografin till Ensam den 19 och 20 oktober. På låtlistan står en rad covers – framförallt från det kommande albumet Leave me breathless .

Leave me breathless , som släpps den 6 oktober, ryms låtar från artister som Bob Dylan, Sade och Radiohead, med tonvikt på kärlekssånger.

– Jag ser mycket fram emot att spela låtarna från skivan Leave me breathless på Dramaten! Det känns perfekt att framföra covers just på en teaterscen, där man tolkar andras verk varje dag, säger Ane Brun.

– Jag spelar med en liten ensemble av musiker, och det kommer bli stämningsfullt. Förutom låtarna från den nya skivan så kommer jag också att spela lite andra favoritcovers från min karriär. Konserterna på Dramaten är exklusiva föreställningar, de här är de enda konserterna jag gör med det här materialet i år.

Arbetet med albumet Leave me breathless startade med en förälskelse.

– Hela projektet började med att jag föll pladask för en människa. Jag spelade in covers av dessa låtar för denna person för att jag, i ärlighetens namn, var överväldigad av känslor.

Kärleksaffären var kort, men när den var över fortsatte jag arbetet, då jag kände att det fanns en kvalitet i de låtar som var klara. Ursprungsidén var att tolka kärlekssånger, romantiska sånger. Det spelade ingen roll om de var sorgsna eller lyckliga. I slutändan kom det med några låtar med andra teman också. Konceptet blev att förenkla eller tolka känslofyllda sånger på mitt eget sätt”.

Konserterna tar plats i scenografin till Jenny Andreassons uppsättning Ensam av Alfhild Agrell, med bland andra Thérèse Brunnander och Karin Franz Körlof i rollerna, som hade premiär den 2 september.

Musiker:
Ane Brun – sång och gitarr
Josefin Runsteen – fiol, slagverk, klaviatur & kör
Johan Graden – klaviatur & kör
Johan Lindström – gitarr, klaviatur & kör

Konserten arrangeras inom ramen för Dramaten&.

Källa: Dramaten