javplatform

William Nilsson tappade SM-ledningen i kaosartad lertävling

Inlagd av on Sep 10th, 2017 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Photo: TonyWelam

Fjärdeplats i tävlingen och förlorad mästerskapsledning. Med en deltävling kvar ligger Nilsson tvåa i RallyX Nordic, men har endast fyra poäng upp till ledaren.
– I både semin och finalen hade jag punktering på hela vänstersidan, vilket kan jämföras med att balansera på en lina. Men med facit i hand kunde jag inte gjort en bättre final, så är det bara, säger skåningen. 

Den näst sista deltävlingen i RallyX Nordic gick av stapeln under extrema förhållanden på Kinnekulle Ring. Regnet gjorde att banan totalförstördes, lera täckte rallycrossbilarnas vindrutor och i final var det ingen förare i varken Supercar eller Supercar Lites som gick i mål utan minst en punktering. Lites-föraren William Nilsson bevisade trots det att tempot fanns. Han knep en tredjeplats i grundomgången och segrade i semifinalen. Väl i final passerade han mållinjen som fjärde bil.
– I både semin och finalen hade jag punktering på hela vänstersidan, vilket kan jämföras med att balansera på en lina. Har du inte rätt precision med rattrörelserna så snurrar du. Och att dessutom inte ha någon sikt gör såklart allt ännu svårare. I finalen tog jag in på föraren framför, men punkteringen gjorde att jag inte nådde ända fram. Med facit i hand kunde jag inte gjort en bättre final, så är det bara, säger 17-åringen.
Trots att Nilsson tappat mästerskapsledningen, och nu ligger fyra poäng efter ledaren Simon Olofsson, har han ökat avståndet till föraren bakom till numera 14 poäng.
– Såklart ville jag mer idag, men det var lite lotteri över hela tävlingen. Banan blev riktigt illa… alla körde punktering. Det var katastrof. Men jag gjorde mitt bästa hela helgen och är nöjd med min insats. Överlag var det en bra tävling och trots att det blev ett lite olycklig slut har vi en hel deltävling kvar.

I tävlingskalendern återstår totalt två deltävlingar. SM-finalen i Strängnäs 23 september samt den sista deltävlingen av RX2 International Serias i Kapstaden 11-12 november.
– Visst känns det tråkigt att tappa ledningen, men jag är laddad till max och ska komma tillbaka riktigt stark i Strängnäs. Inget är över än och målet är helt klart att vinna RallyX Nordic.
Och från Götene tar han med sig flera nya erfarenheter.
– Jag vet att jämnhet är otroligt viktigt. Men idag fick jag också lära mig att i såna här förhållanden är det viktigare att tänka på att överleva varje race och komma i mål, än att gasa för placering.

Källa: William Nilsson

Kommentarer är avstängda