Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

GRAND FINALE för en mobil dansfestival

Foto Abraham Hurtado och Fredrik Andersson

Koreografen Abraham Hurtado och pop-equilibristen Name The Pet intar Eric Ericsson Hallen (f.d. Skeppsholmskyrkan) på fredag 22 september kl 19. Kvällen är den tredje och sista i ”en mobil festival” som arrangeras av Björn Säfsten och Anja Arnquist. Konstnärerna Abraham Hurtado och Name The Pet har fått fria händer att laborera utifrån sina konstnärliga arkiv i klinch med en vald plats och en öppen tidslimit.

Under september månad har koreografen Björn Säfsten och samarbetspartnern Anja Arnquist presenterat ett antal spännande koreografer på olika platser i Stockholm.  Björn och Anja kallar  initiativet för ”en mobil festival”. Festivalen erbjuder stockholmarna en möjlighet att uppleva (rörelsebaserad) konst där det intima mötet står i fokus. Tidigare i september har vi kunnat se och höra Jeanine Durning (US) och Stina Nyberg (SE). På fredag 22 september är det dags för den tredje och sista delen; En kväll, två experiment, tillsammans med koreografen Abraham Hurtado (ES) och pop-equilibristen Name The Pet (SE), i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen. Mer om kvällen här.

 

Koreografen Abraham Hurtado framför WE CAN’T CROSS THE LINE, WE MUST GO FORWARD tillsammans med dansarna Samuel Draper, Aleksandar Georgiev och Hanna Strandberg. Abraham Hurtado är konstnär, rörelsepoet och ledare för den koreografiska plattformen AADK Spain och utforskar i sitt arbete olika teman kring närvaro och samvaro. Mer info här.

 

Stockholmsbaserade pop fenomenet, producenten och låtskrivaren Name The Pet, skapar elektronisk popmusik i lekfullt kontemporära produktioner som påminner om 90-talet. Name the pet bjuder in till ett poetiskt landskap skruvat runt vår moderna tids centrala fundament; kropp, kärlek och karriär. Med en väv av electropop och spokenword. Hennes arbete har nyligen gjort sig synligt i serier som ”Broad City” och ett antal nya singlar i hennes egna namn, så väl som att hon skrivit och producerat andra artister. Till ”en mobil festival” i Eric Ericsonhallen kommer hon för att kontemplera och experimentera!  Läs mer här.

Kvällen produceras med stöd av Kulturrådet och Stockholm Stad.

Källa: Björn Säfsten