javplatform

Khamlane Halsackda – EN SKRUVAD BETRAKTELSE FRÅN ETT SFI-KLASSRUM

Inlagd av on okt 2nd, 2017 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

FOTO Alexis Rodriguez

Vad händer när människor från hela jordklotet samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska?

Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformance; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration.

Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Rummet en kameleont som skiftar mellan klassrum, teaterscen och drömvärld. Här möter vi tankar kring språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar. Ursäkta oss är en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan som också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker.

Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra.

KORT OM KOREOGRAFEN
Malmöbaserade Khamlane Halsackda flyttade vid fyra års ålder med sin familj från Laos till Storbritannien. Under sina år i London hann han arbeta på bland annat The Royal Opera House så väl som med kompaniet Random Dance. Han har också jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Idag koreograferar han sina egna verk och arbetar på in-discourse och Rörelsen-Koreografer i Skåne.

CREDITS
Koreografi: Khamlane Halsackda
På scen: Majula Drammeh, Nidia Martinez Barbieri, Pietro La Loggia, Khamlane Halsackda
Ljus: Imre Zsibrik
Musik: Silas Bieri
Sång: Brita Björs
Dramaturg: Maria Herranz
Foto: Alexis Rodriguez Cancino
Producerad av: Dansnät Sverige
Med stöd av: Kulturrådet och Dansnät Sveriges samproducenter

Källa: Dansnät Sverige

Kommentarer är avstängda