javplatform

Rent och fräscht viktigast vid hotellbokning

Inlagd av on Okt 10th, 2017 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Airtours

Hösten är här och frusna svenskar börjar längta efter utlandssemester. ”Airtours resekompass”, en undersökning som drygt 2500 av Airtours resenärer medverkat i, har tagit tempen på höstens resvanor.

Fler än 60 procent av de som svarat på Airtours undersökning anser att ett rent och fräscht hotell är viktigast när de ska boka en resa och på andra plats kommer hotellets prisvärdhet. Att hotellet har fått bra recensioner från tidigare resenärer tycker endast drygt 38 procent är viktigt.

 

  • Vi ser en trend i att allt fler resenärer vill att hotellet ska vara en upplevelse i sig, inte bara något man bor på, vilket också ökar resenärernas förväntningar. På många populära resmål är det ont om bäddar och då är det ytterligare en utmaning att leva upp till, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos.

Så påverkar terrordåd resandet

Totalt 40 procent av de medverkande i undersökningen har en storstad i Europa som nästa inplanerade resmål. På frågan om den senaste tidens terrordåd har påverkat resandet svarar dock hela 60 procent ”nej” och endast 33 procent ”ja, fast bara i mindre utsträckning”.

 

  • Just nu är det ett fortsatt högt tryck på resor, framför allt inom Europa. Resmål som Lissabon, London, Prag och Palma går bra men även uppstickare som Krakow. September, oktober och november är de månader på året då flest åker utomlands enligt vår undersökning, säger Stefan Chatzopoulos.

Så mycket spenderar vi på resor
En fjärdedel av resenärerna uppger i undersökningen att de spenderar mer än 30 000 kr per år på utlandsresor och nästan lika många, 23 procent, lägger mellan 20 000 – 30 000 kronor årligen. Då är dock inte fickpengar inräknat.

Källa: Airtours

Kommentarer är avstängda