javplatform

Samma regler som tidigare för bredbandsutbyggnad

Inlagd av on Nov 5th, 2017 Sparad i Teknik & IT. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

I torsdags gav regeringen Statens jordbruksverk uppdraget att omfördela 150 miljoner ur bredbandsmiljarden till glesare befolkade delar av landet. Beslutet innebär att pengar särskilt riktas till de glesare befolkade länen i Sverige, men i övrigt gäller samma regler som tidigare vid tillståndsgivning och fördelning av pengar.

– Det här beslutet innebär ett ännu större fokus på bredbandsutbyggnad i Sveriges glesare befolkade län. Men på förekommen anledning vill jag vara tydlig med att samma regler som tidigare ska gälla vid fördelning av medel, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Kommentarer är avstängda