Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Swedbank lanserar Open Banking

Swedbank lanserar Open Banking i syfte att ta tillvara på möjligheterna som kommer med det nya EU-regelverket PSD2 (Payment Services Directive 2). Syftet med PSD2 är att uppmuntra innovation inom betaltjänstområdet och förbättra säkerheten vid online-betalningar.

PSD2 innebär också att samtliga banker i EU-området blir skyldiga att dela med sig av transaktionsdata till tredje part om kunden så önskar. Swedbank och sparbankerna har därför utvecklat ett API (Open Application Programming Interface) – baserat ekosystem som kommer att ge tredje part tillgång till data på ett säkert och kontrollerat vis. Swedbank och sparbankerna, med en lång historia av innovation i ryggen, ser detta som en möjlighet att skapa ökad kundnytta tillsammans med tredje part i ett högre tempo än tidigare.

– När vi nu lanserar vår första betaversion av Open Banking-plattformen tar vi nästa steg på vägen mot framtidens bank. Innovationsförmåga och samarbetsförmåga tillsammans med hög leveranstakt är avgörande för att lyckas i det digitala paradigmskiftet, säger Emma Heimonen, chef digital innovation, Swedbank.

Swedbank och sparbankerna bjuder nu in fintechbolag, utvecklare och andra entreprenörer i framkant att innovera.

Källa: Swedbank