Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets matentreprenör utses på Färna julmarknad den 12 november

Foto: Färna Herrgård, Skinnskatteberg

”God lokalt producerad mat är något Länsförsäkringar Bergslagen och LRF konsult velat uppmärksamma då det är ett viktigt inslag för att göra besök i våra län till en upplevelse. Den lokalt producerade maten genererar också många arbetstillfällen och skapar ett levande landskap. Dessa företagare och organisationer lever i en tuff bransch och är väl värda att uppmärksammas”, skriver Länsförsäkringar Bergslagen på sin hemsida.

Därför delar Länsförsäkringar Bergslagen tillsammans med LRF Konsult ut priset Årets matentreprenör i Västmanlands och Örebro län. Priset går till den entreprenör, organisation eller företag som på ett framgångsrikt, sunt och ekonomiskt hållbart sätt producerat, tillverkat eller marknadsfört den lokala maten. Länsförsäkringar Bergslagen delar tillsammans med LRF Konsult ut priset på 20 000 kronor.

2012 vann vår egen köksmästare Inga-Lena Eriksson priset och det känns därför extra hedrande att 2017 års pristagare kommer utses här på Färna under vår julmarknad nu på söndag den 12 november. Prisceremonin äger rum i närvaro av vår Landshövding, Minoo Akhtarzand, kl. 11.00 i vinterträdgården i Herrgården.

Källa: Färna Herrgård, Skinnskatteberg