Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Så gör barn reklam för att hjälpa barn – här är vinnarna i reklamtävlingen Media Genier

Foto: Sveriges Annonsörer

Klass 5 från skolan Robinson Svedia i Enköping, Klass 6a från Tyresö Skola, och Klass 5a från Vasa International School of Stockholm, har röstats fram av en namnkunnig jury som vinnare i den nationella reklamtävlingen Media Genier. 

Media Genier instiftades 2006 som en tävling för att ge elever i svenska skolor en ökad förståelse för reklam, hur den skapas och varför den finns, samt hur man som konsument påverkas av reklam och andra budskap. Tävlingen arrangeras av läromedlet Media Smart och bakom står intresseorganisationen Sveriges Annonsörer.

Uppdragsgivaren i tävlingen i årets upplaga var BRIS och mellanstadieelever över hela landet fick i uppdrag att ta fram en reklamkampanj för organisationen.

Vinnare blev klass 5 från skolan Robinson Svedia i Enköping. Förstapriset är, förutom äran, 8 000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering:
”Med ett starkt och tydligt budskap lyckas eleverna förmedla hur det känns när ingen bryr sig. Filmen är gripande och går rätt in hjärtat. Med både bra dramaturgi och utnyttjande av filmteknik visar eleverna hur lång tiden kan vara när du är ensam. Grattis Klass 5 på Robinson Svedia!”

Källa: Sveriges Annonsörer