javplatform

Hälsomässa 2017 – Kosttillskott och zonterapi

Inlagd av on Nov 13th, 2017 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Khishig-Aldar Rentsenbat / PP-Press

I söndags gick vi runt på Allt för hälsan och tittade. Det var ett blandat utbud, allt från energibars till böcker och massagestolar.

Nu i helgen var det dags för den årliga mässan Allt för Hälsan. Den gick som vanligt parallellt med den mindre hälsosamma Stockholm Food & Wine. Så efter att ha provat en massa goda viner och charkuterier så kunde man gå in på Allt för Hälsan och känna sig nyttig med olika kosttillskott. Pralinhuset kunde man hitta på båda mässorna. Mörk choklad är ju både gott och nyttigt. Förra året fanns det rätt många researrangörer på den här mässan men i år såg jag till inte en enda. Är hälsoresor ute eller går det så bra för dem så att de inte behöver marknadsföra sig? Men det fanns alltså desto mer kosttillskott. Det var den produkttyp som dominerade mässan, tätt följt av hudvårdsprodukter. Ett lite udda inslag var kanske zonterapitofflor där man ska få zonterapi för varje steg man tar av jadestenar och vulkanstenar. Enligt marknadsföringen så innehåller dessa stena flera spårämnen och mineraler som är viktiga för kroppen. Oklart dock hur kroppen ska kunna tillgodogöra sig dem. Ska man slicka på stenarna efter att ha gått på dem?

Paulúns var såklart där och sålde sina müsli och sina så kallade superbär. De sålde även en bok om genvägar till fettförbränning. En rubrik på framsidan var ”Gå ner i vikt med rödvin.” . Det låter som en sympatisk metod. Men precis bredvid hade IOGT-NTO sin monter.

Det såldes en hel del böcker, mer eller mindre seriösa. Många handlade såklart om hälsa och träning men en del handlade om mental hälsa eller sociala problem. Det fanns en bok som hette ”När mamma dricker lagar hon inte mat.” Men så fanns det också böcker med titlar som ”Hoppets budskap från änglarna.” och ”Tala genom dimensionerna”.

Sedan fanns det också sådant som massagestolar och tester där man kunde få veta sin verkliga ålder. Man kunde också köpa eller hyra en luftrenare eller lyssna på föredrag om friskvård eller sjukvård. Donat är ett vatten som innehåller magnesium som snart ska börja säljas på Apoteket. 3-4 deciliter ska täcka dagsbehovet.

Kommentarer är avstängda