javplatform

JC Raceteknik avslutar säsongen med mästerskapsmedalj och pallplats i Kapstaden

Inlagd av on Nov 13th, 2017 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

William-PhotoTonyWelam

För första gången någonsin kördes rallycross-VM i Afrika och det var Kapstaden och Killarney International Raceway som fick sätta punkt för årets rallycrossäsong. Under den avslutande deltävlingen kom Sondre Evjen på andraplats, samtidigt knep Guillaume De Ridder tredjeplatsen i mästerskapet RX2 International Series och skånske William Nilsson slutade på femte plats.

– Äntligen fick Sondre en bra helg och möjligheten att visa att han har farten. Han har kämpat en hel del den här säsongen, så det här blev ett bra avslut. Guillaume skulle egentligen bara köra fem tävlingar i år, och nu står han här som bronsmedaljör i serien. Jag är verkligen imponerad över hans utveckling. Det känns tråkigt att William inte fick sluta fyra i mästerskapet. Men det är hans första år i RX2 och han tävlar mot förare som har erfarenhet på de internationella banorna, så vi är verkligen nöjd med hans prestationer, säger JC Racetekniks teamchef Joel Christoffersson.
För det svenska teamet har det varit ett framgångsrikt år, med dubbla guld och ett brons i RallyX Nordic, samt EM-guld i Supercar och en bronsmedalj i RX2 International Series.
– Den här säsongen har varit obeskrivlig för hela teamet och jag hade faktiskt inte ens kunnat drömma om att det skulle gå såhär bra. Dubbla mästerskapsmedaljer under vårt första år i Supercar och tre stycken i Supercar Lites. Jag är verkligen imponerad över det våra förare och hela teamet har lyckats med det här året.Sondre Evjen kämpade till en början med att hitta farten på banan. Men under omgångarna ökade tempot och väl i final lyckades han knyta ihop säcken.
– Att avsluta säsongen på pallen känns fantastiskt. Säsongen har gett mig många bra erfarenheter och jag ser redan fram emot nästa år. Då kan jag förhoppningsvis fortsätta där vi slutade den här säsongen och slåss för att nå en högre plats i mästerskapet. Jag längtar redan tillbaka, säger norrmannen.

För belgiske Guillaume De Ridder var 2017 hans första säsong i rallycross, och den har minst sagt varit lyckad med flera pallplatser och en bronsmedalj i RX2. Under tävlingen i Kapstaden imponerade han stort och var snabbast under de två första omgångarna. Men i den tredje omgången började problemen och i det fjärde heatet gick bilens styrning sönder.
– Jag kände mig väldigt bekväm i bilen under lördagen, men hade lite mer problem idag. Trots det lyckades jag vinna semifinalen. Tyvärr tvingades jag bryta i finalen. Men det har varit ett fantastiskt första år för oss. Om någon i början av säsongen sagt till mig att jag skulle sluta på tredjeplats i mästerskapet hade jag bara skrattat. Jag är verkligen så glad. Vad jag behöver nu är lite mer tid i bilen. Det blir nyckeln till framgång nästa år, säger Guillaume De Ridder.

William Nilsson blev bäste svensk under sin debutsäsong i RX2 International Series. I tävlingen gick det inte lika bra. Tomelillapågen gjorde två bra omgångar, men det vägde inte upp poängen han tappade efter tjuvstarten och tidstillägget i grundomgången, och han fick nöja sig med en tiondeplats i tävlingen.
– Atmosfären här i Afrika har varit riktigt häftig, men på banan har jag inte lyckats ge det där lilla extra. Det i kombination med en del oflyt och trafik. Alla har dåliga tävlingar någon gång och för mig kom den tyvärr nu. Mitt mål inför säsongen var topp fem i RX2 och ett RallyX Nordic-guld. Jag visste att det var höga mål och att konkurrensen är stenhård, men jag lyckades. Så jag kan inte vara annat än nöjd, säger William Nilsson.

Resultat Kapstaden

1. Cyril Raymond
2. Sondre Evjen
3. Tanner Whitten
4. Vasiliy Gryazin
5. Guillaume De Ridder
6. Dan Rooke
7. Simon Olofsson
8. Andreas Bäckman
9. Thomas Holmen
10. William Nilsson

Källa: JC Raceteknik

JC Raceteknik är teamet som driver bilar i Supercar samt den näst högsta rallycrossklassen Supercar Lites – både i EM och SM. JC Raceteknik är stationerat i värmländska Kil, men har under åren jobbat med förare från hela världen. Under säsongen 2016 vann teamet RallyX Nordic i klassen Supercar Lites, samt slutade tvåa i både internationella RX2 International Series och vintermästerskapet RallyX on Ice. JC Raceteknik driver även ett juniorteam i crosskart med målet att hjälpa fram unga, lovande talanger.

Kommentarer är avstängda