Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Erik Haag och Björn Gustafsson mot ett utsålt Globen

Globen augusti 1988. By Holger.Ellgaard

Johan Rheborg, Mia Skäringer och Nour El Refai gör Erik Haag och Björn Gustafsson sällskap i humorshowen ”Boendeekonomi är jättekul” som går av stapeln i Globen i kväll. I våras fick Erik Haag det delikata uppdraget att göra boendeekonomi jättekul av SBAB. Eriks resa mot Globen har skildrats i webbserien ”Boendeekonomi är jättekul” som hittills genererat över 3,5 miljoner visningar på Youtube. Inför onsdagens humorshow återstår endast 1 000 biljetter och mycket talar för ett utsålt Globen.

– Taget ur sitt sammanhang kan det verka konstigt att SBAB sätter upp en humorshow om boendeekonomi, men för att fånga människors intresse, väcka känslor och få folk att ta till sig ett viktigt budskap krävs det nya sätt. Att göra humor av ett ämne som många finner ointressant, men oerhört viktigt, har visat sig fungera väldigt bra, säger Lukas Krol, marknadschef på SBAB.

Erik Haag har haft en tung ångest sedan dag ett, då han antog det till synes omöjliga uppdraget, men nu ser Haag ljusare på tillvaron.

– Jag ser ljuset i tunneln nu. Hoppas inte att det är ett mötande tåg, säger Erik Haag.

Björn Gustafsson på en svensk scen igen

Björn Gustafsson, som står på en svensk scen för första gången på tre år, gör comeback i Globen. Samma plats där han tog sig in i svenska folkets hjärtan med sitt bejublade nummer om Carina Berg, under Melodifestivalen 2008.

Fakta

Showen ”Boendeekonomi är jättekul” visas endast en gång, onsdagen den 15 november. Medverkande: Erik Haag, Björn Gustafsson, Johan Rheborg, Nour El Refai och Mia Skäringer.

Källa: SBAB