javplatform

Sverige till fotbolls-VM – reserusch till Ryssland väntas

Inlagd av on Nov 17th, 2017 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Dmitry Azovtsev.

Sverige skrällde till i playoff-spelen inför herrarnas fotbolls-VM sommaren 2018 i Ryssland och slog ut storfavoriten Italien. Större sporthändelser såsom mästerskap i hockey, friidrott eller just fotbolls-VM ökar svenskarnas intresse att boka en resa till ett specifikt resmål. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning. 

Nu stundar en bokningsrush på resor till Ryssland. På en kokande San Siro-arena i Milano lyckades det svenska herrlandslaget i fotboll med det till synes omöjliga – att slå ut 2006 års VM-vinnare Italien och knipa en plats till världsmästerskapet i fotboll sommaren 2018. Landslaget förväntas nu driva upp intresset för Rysslandsresor inför sommarens matcher, främst till Moskva och St. Petersburg.

– Vi ser tydligt hur resandet ökar till resmål som står värd för större sportevenemang, i synnerhet fotbollsmatcher. Fotbolls-VM i Ryssland lär inte bli något undantag, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

I Tickets Sifoundersökning svarade var fjärde svensk att specifika evenemang ökar deras intresse att boka en resa till ett specifikt resmål. Och av dessa var det 15 procent som uppgav att just fotbolls-VM sommaren 2018 ökar deras intresse att boka en resa till Ryssland. Denna undersökning genomfördes den 29 augusti – 5 september, långt innan det var klart att Sverige skulle gå vidare till VM, så intresset kommer knappast ha minskat efter måndagens skrällseger.

Kommande VM spelas den 14 juni – 15 juli i flertalet städer, med fokus i Moskva och St Petersburg. Svenska resenärer behöver ha visum för inresor till Ryssland, samt att passet är giltigt minst 6 månader efter visumets utgångsdatum.

Källa: Ticket

Kommentarer är avstängda