javplatform

Högt biljettryck på ”Lucia under jord”

Inlagd av on Dec 6th, 2017 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Falu Gruva

Besökarna, som har lotsats ner i Falu Gruva, väntar i gruvsalen Trasenberg, 55 meter under jord. Redan på långt håll hörs den klassiska luciasången när luciatåget, med elever från Musikkonservatoriet i Falun, skrider fram i den mörka gruvgången.

”Lucia i sig är stämningsfullt och att uppleva det under jord är helt magiskt. Musikkonservatoriets elever tar dessutom de klassiska luciasångerna till nya höjder”, säger Anna-Karin Hedberg, evenemangsansvarig vid Falu Gruva.

Upplevelsen börjar redan under promenaden ner i gruvan, när besökarna passerar Eldkuren med utsikt över dagbrottet Stora Stöten. Antalet platser är begränsat och biljetterna till årets två konserter sålde slut redan i november.

”Det är jätteroligt att ”Lucia under jord” är så populärt. Det är ett exklusivt alternativ till andra traditionella luciafiranden i Falun. Eftersom biljetterna är helt slutsålda så hoppas vi på att kunna erbjuda tre konserter nästa år”, säger Anna-Karin Hedberg som tipsar om möjligheten att skriva upp sig på en väntelista för eventuella återbud.

Källa: Falu Gruva

Kommentarer är avstängda