Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Öppen klass och bra förutsättningar för årets Finnskogsvals

Vinterrally. Foto: Dustin May
Bild från vinterrally i Michigan, USA. Foto: Dustin May

13 januari körs den ca 8 mil långa rallytävlingen Finnskogsvalsen. I dagsläget, med ca 1 vecka kvar av anmälningstiden, ser förutsättningarna riktigt bra ut inför tävlingen. Prognosen spår kommande kyla och snö, så det väntas bli fina vintervägar med bra isbotten.

Då den öppna klassen varit ett saknat inslag så kommer vi återinföra den till årets tävling.
– Det finns många åkare som efterfrågar recce och möjlighet att få träna egen notskrivning i dagsläget. Detta är ett sätt att till godo se deras önskningar, säger Sven Täppers.

Den öppna klassen kör utom tävlan, men är en bra möjlighet för genomkörning innan exempelvis Rally Sweden som körs i området under februari.

Årets Finnskogsvals kommer att bestå av hederliga klassiska sträckor som inte körts i Finnskogsvalsen på många år, men som tidigare använts både i VM sammanhang. Rallyt inleds med tre sträckor i dagsljus, efter serviceuppehållet i Torsby körs de två sista sträckorna i mörker.
– Det kommer bli lite som ”Rally förr”, säger Sven Täppers. Det blir ingen nattkörning då mörkret kommer relativt tidigt i januari, men alla förare i startfältet kommer få känna på mörkerkörning, något vi inte är alltför vana med i dagens rallyskog. Det blir utmaning både för förare och kartläsare.

Källa: MK Ratten