Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Seger för ”bokaliverpool.com” i Borlänges kval i Sweden Floorball Cup

Vinnarna av kvalet i Borlänge "bokaliverpool.com". Foto: Korpen
Vinnarna av kvalet i Borlänge ”bokaliverpool.com”. Foto: Korpen

I helgen avgjordes Korpen Borlänges kval i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup. Vinnare, efter en dag med många jämna och spännande matcher, blev bokaliverpool.com. Laget är därmed kvalificerat till riksfinalen i turneringen som spelas i Nyköping den 19-20 januari 2018.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen. Vinnarna kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

I lördagens kvalturnering som Korpen Borlänge arrangerade deltog 9 herrlag. Den första semifinalen var mellan Kingsgården och Lindebrink Entrepenad , där det sistnämnda laget var något starkare när det väl gällde och vann med 0 – 2. Semifinal nummer två innehöll vinnarlaget som redan då visade framfötterna och lyckades vinna matchen med 6-0 mot Team Judas.

Förutom vinnarlaget som seedas till riksfinalen så lottas alltid ett lag i varje klass vidare till finalen som oseedade ”Lucky Loosers”. I Borlänge föll lotten på Lindebrink Entreprenad som därmed gör bokaliverpool.com sällskap till i Nyköping i januari.

Ansvarig hos arrangören Korpen Uppsala, Curt Peleback, var nöjd med dagen.

– Det var bra stämning, alla var glada och överlag bjöd dagen på riktigt bra innebandy. En liten rolig detalj som jag tar med mig från helgen är att lagkaptenen i vinnarlaget ”bokaliverpool.com” fick i uppdrag att dra lucky looser- lotten. Lotten hamnade på finalkompisarna Lindebrink Entreprenad som de då kommer ta med sig till finalen i Nyköping, avslutar Curt.

Nytt för i år är att varje kvalort i Sweden Floorball Cup delar ut fair play-priset ”Gröna Laget”. Priset går till det lag som, i enlighet med Korpen värdegrund, visat på god kamratskap på och vid sidan av planen under turneringen. I Borlänge gick priset till vinnarlaget bokaliverpool.com, då de briljerade lika mycket utanför som på planen.

Kvalorter
Korpen Stockholm, 11 november
Korpen Luleå,17-18 november
Korpen Nyköping, 25 november
Korpen Uppsala, 25 november
Korpen Örebro, 2 december
Korpen Kil, 15-16 december
Korpen Linköping,15-16 december
Korpen Borlänge, 6 januari

Final
Nyköping 19-20 januari 2018.

Mer om Sweden Floorball Cup
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2017/2018 arrangeras kval på åtta orter i landet med stor riksfinal i Nyköping 19-20 januari 2018. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.

Källa: Korpen