javplatform

Falun står värd för cykelsatsningar i januari

Inlagd av on jan 11th, 2018 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Tränande ungdomar. Foto: Svenska Cykelförbundet

Foto: Svenska Cykelförbundet

Den 12-14 januari samlas över 80 idrottande ungdomar från hela landet i Falun där Svenska Cykelförbundets i år har valt att arrangera Ungdomscampen, ett årligt läger för ungdomar som valt att satsa på cykelsporten. Den 27-28 januari är det sedan dags för Svenska mästerskapen i bancykel på Velodromen i Falun.

Svenska Cykelförbundet (SCF) har bjudit in landets satsande ungdomar från cykelsportens samtliga sju grenar till Falun, där den fjärde upplagan av ungdomscampen (UC18) äger rum. På UC18 kommer drygt 80 ungdomar mellan 13-16 år från 25 av landets cykelklubbar att få möjligheten att utvecklas såväl som cyklist som individ och ha roligt tillsammans över grengränserna. Flera av SCF:s förbundskaptener är på plats, liksom generalsekreteraren och en representant från förbundsstyrelsen. Deltagarna kommer att träna, lyssna på föreläsningar och få tillfälle att inspireras av cyklister med pågående elitsatsning, däribland Felix Beckeman, som är regerande världsmästare i 4X och tränare på Hagströmska gymnasiet.

Ungdomscampen är ett årligt arrangemang som genomförs i Svenska Cykelförbundets regi för att utveckla verksamheten och en av de prioriterade aktiviteterna inom förbundets fokusområde ”barn och ungdom”. I år har lägret lagts i Falun tack vare de möjligheter som finns till inom- och utomhusträning på bra arenor och genom ett bra samarbete med såväl idrottsföreningar, skolor, näringslivet och Falu kommun.

”Falu kommuns kultur och fritidsförvaltning har varit till stor hjälp och bidragit med kontakter och tillgång till lokaler. Vi har fått möjligheten att använda stora och fina idrottssalar, vilket vi är oerhört tacksamma för”, säger Isabelle Söderberg, projektansvarig UC18.

Banträning i Faluns velodrom blir en av helgens självskrivna aktiviteter, förhoppningsvis tar intresset för bancykel fart hos några av ungdomarna så att Sverige kan få en större bredd med cyklister som vill satsa på bana. I juniorklassen finns det redan många lovande talanger som kommer att göra upp om mästerskapsmedaljer den 28-28 januari. Då arrangerar Velodrom CK svenska mästerskapen i bancykel för samtliga klasser från 13 år och uppåt inklusive paracykel.

Källa: Svenska Cykelförbundet

Kommentarer är avstängda