javplatform

Skärpt lagstiftning av ”rattsurfande” bilister ska öka säkerheten i trafiken.

Inlagd av on jan 13th, 2018 Sparad i Inrikes. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Trafikolycka. Foto: BKE TeleCom

Foto: BKE TeleCom

Ny lag gällande användning av mobil eller annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon träder i kraft från och med den 01 februari 2018.

I december 2013 infördes en bestämmelse med syftet att minska det trafikfarliga användandet av mobiltelefoner och annan kommunikationsutrustning. Enligt bestämmelsen är det tillåtet för förare att använda mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning så länge det inte utgör någon trafikfara. Den 30 november 2017 beslutade regeringen att tydliggöra trafikförordningens kap. 4 § *10e som gällande användning av mobil eller annan kommunikationsutrustning i motordrivna fordon. Den nya regeländringen i trafikförordningen innebär ett förbud mot att köra bil med mobiltelefonen i handen. Lagändringen innebär ett förbud mot att tala i en handhållen mobiltelefon, skicka SMS eller uppdatera sina sociala medier vid färd på väg med motordrivet fordon.

Polisen understryker att till kommunikationsutrustning räknas till exempel mobiltelefon och GPS. Syftet med bestämmelserna är att öka säkerheten i trafiken.

Källa: BKE TeleCom

Kommentarer är avstängda