Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Även i år vann hästkrafterna!!!

Foto: Tobias Dahlen / Sweden Photo Passion AB

På måndagskvällen var det den årliga Idrottsgalan. Det blev en skräll när Peder Fredricson vann Jerringpriset för andra året i rad.

Vinnaren av folkets pris ”Jerringpriset” blev Peder Fredricson även i år. Det blev ju rabalder och mycket kritik när han vann det för första gången förra året och det blir inte mindre när han vinner det för andra året i rad. Men tvåan Sarah Sjöström var inte missunnsam. Hon sa till Expressen Sport: ”– Nej, men det är väl som det är. Att de har många fans och det är jättebra, det är meningen med Jerringpriset. Att fansen ska rösta på sina favoriter.” Hon var imponerad av Peders prestation när han vann EM-guld med hästen ”All in” i somras. Men sa även att hennes eget 2017 var svårslaget. Segermarginalen var inte jättestor, Peder Fredricson fick 38% av rösterna och Sarah Sjöström 30. Men vad som är årets prestation är ju väldigt subjektivt, var och en har sin åsikt. Den vinner som lyckas engagera flest röster och hästsporten är en folkrörelse i Sverige. Sett i det perspektivet så är det konstigt att det inte är fler hästmänniskor som fått Jerringpriset. De har väl just upptäckt sin konsumentmakt. Men man får ju hålla med de kritiker som säger att Jerringpriset inte är ett pris för årets prestation så mycket som årets populäraste idrottare. Om majoriteten av de som röstar tycker att det är årets prestation att ha klättrat upp i en flaggstång så är det det.

Det var glitter och glamour på galan.  Gästerna serverades som välkomstdrink True Colours Cava, spanskt mousserande alltså. För varje såld flaska av den sorten så skänker leverantören Altia fem kronor för att stötta HBTQ-rörelsen. Till förrätt serverades tartar på lax, räkor och forell och till huvudrätt blev det oxfilé. Det hela avslutades med en vanilj- och yoghurtkräm.

Pristagare Idrottsgalan 2018: 

Årets nykomling: Armand Duplantis, stavhopp.
Årets lag: Tre Kronor, ishockey.
Årets peppare: Gerestaskolan.
Årets ledare: Graham Potter, Östersunds FK.
Årets manlige idrottare: Daniel Ståhl, diskus.
Årets kvinnliga idrottare: Sarah Sjöström, simning.
Svenska Dagbladets Bragdguld: Sarah Sjöström, simning.
Årets prestation: Östersunds FK, fotboll.
Jerringpriset: Peder Fredricson, ridsport.