javplatform

#visjungerut för #metoo – Manifestationskonsert 27 januari

Inlagd av on jan 18th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Skeppsholmskyrkan. Foto: Wikimedia

Foto: Wikimedia

Tid: Lördagen den 27 januari kl 15.00. Plats: Eric Ericsonhallen, Skeppsholmskyrkan. Fri entré

Helgen 27-28 januari hålls konserter under hashtagen #visjungerut på flera håll i landet. I Stockholm äger  konserten rum lördagen den 27 januari kl 15.00 i Eric Ericsonhallen. Sångerskor som Hillevi Martinpelto, Lena Hoel och Katija Dragojevic kommer tillsammans med pianister och textläsare att belysa ämnet genom att framföra den operarepertoar som är deras arbetsinstrument. Både klassiska verk och för detta tillfälle specialskrivna texter kommer att framföras.

Under en höst och vinter präglad av #metoo-debatt har många yrkesgrupper lämnat sina vittnesmål under olika hashtags. Under #visjungerut har operasångerskor i Sverige samlats, stöttat varandra och berättat om hundratals trakasserier, övergrepp och våldtäkter som skett inom yrkets ramar.

Denna manifestationskonsert är ett sätt att samlas kring och belysa frågan om sexuella trakasserier och sexuellt våld, både inom operavärlden och i samhället i stort. Den är ämnad att betona att frågan på intet sätt kan anses vara överspelad.

För att använda sina röster till att även stötta dem utan plattform att göra sig hörda kommer publiken under manifestationskonserten uppmanas att ge en frivillig gåva till förmån för någon av de organisationer som stöttar uppropet #utanskyddsnät.

Källa: Maria Erlansson

Kommentarer är avstängda