javplatform

Selma Spa utsett till årets mest hållbara hotell

Inlagd av on feb 23rd, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Selma Spas hotelldirektör, Anders Pertun, tar emot priset Sustainability Hotel of The Year. Foto: Selma spa

Selma Spas hotelldirektör, Anders Pertun, tar emot priset Sustainability Hotel of The Year. Foto: Selma spa

På lördagen fick hotelldirektören, Anders Pertun, kliva upp på scenen och ta emot priset Sustainability Hotel of The Year.

– Det känns alldeles fantastiskt att få det här priset, det är ett kvitto på att vi gör ett riktigt bra hållbarhetsarbete, säger Pertun.

Det var på Nordic Hotels & Resorts årliga prisutdelning i Stockholm som Selma Spa utnämndes till det mest hållbara hotellet med juryns motivering: ”För sitt brinnande engagemang att ständigt vilja förbättra sig och utmana sin omvärld, samt att undersökningar visar att medarbetarna på hotellet känner sig både engagerade och motiverade att jobba med dessa frågor gör Selma Spa till en värdig vinnare av detta pris”.

Selma Spa ingår i hotellkedjan Nordic Choice där hållbarhetsarbetet står högt på agendan.

– Det här är oerhört viktigt för oss då det ger oss en klar konkurrensfördel, inte minst inom konferenssegmentet, men framför allt för att vi bidrar till en bättre värld något som jag tror att alla vi som jobbar på Selma Spa ser som något viktigt och meningsfullt, säger Pertun.

Några av de konkreta förbättringar som hotellet gjort är att det endast serveras svenskt kött, andelen lokalproducerade råvaror ökat med 35% och man bytt ut alla glödlampor mot ledlampor.

Och även för ägaren Petter Stordalen är detta stort.

– Ja, Petter följer hotellens hållbarhetsarbete noga eftersom det ligger honom varmt om hjärtat. Och det är ju som han säger ”på en död planet görs inga affärer”, avslutar Pertun.

Källa: Selma Spa

Kommentarer är avstängda