javplatform

Bordtennislegen-daren J-O Waldner utmanad av guldparalympier

Inlagd av on mar 11th, 2018 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

 

En av svensk parasports stora affischnamn, flerfaldiga guldmedaljören i bordtennis Anna-Carin Ahlquist har utmanat bordtennislegendaren Jan-Ove Waldner, med åtskilliga guldmedaljer från OS, VM och EM, i en spännande och unik drabbning över fem set. Syftet var att visa vilken hög klass våra svenska parasportare håller och därmed inspirera fler att satsa på parasport.

Matchen mellan Anna-Carin Ahlquist och Jan-Ove Waldner spelades tidigare i år i Stockholm inför publik, och blev en mycket spännande uppgörelse. Det behövdes fem set i denna unika match för att slutligen kora en vinnare, vilket visar vilken hög klass våra svenska parasportare håller.

Matchen kan följas i sin helhet här.

– Jag hoppas att vi genom den här matchen har visat att vi parasportare är på absolut elitnivå, på samma sätt som övriga idrottare och att det krävs lika mycket av oss som av andra för att lyckas när det gäller tävling, träning och resurser, säger Anna-Carin Ahlquist.

– Detta var tufft, otroligt tufft, konstaterar Jan-Ove Waldner som var märkbart tagen efter matchen. Men det känns bra att vara med på denna resa. Hoppas att många kommer bli inspirerade och mer engagerade.

Drabbningen mellan de två är en viktig del i den satsning som Toyota tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté gör för att ändra den nedåtgående trenden med allt färre utövare inom parasporten, och inspirera fler att anta sitt livs utmaning. Tanken är också att skapa bättre förutsättningar för fler svenska paralympier att slåss med världseliten, genom en rad olika initiativ.

Parasporten får oftast hamna i skuggan till förmån för andra stora – och små – sportevene-mang inom den så kallade normidrotten. Med hjälp av Toyotas stora och långsiktiga satsning kommer Sveriges Paralympiska Kommitté förhoppningsvis snart att kunna hitta betydligt fler talanger som siktar mot toppen.

– Vi vill vara med och göra parasport större, mycket större. Vårt engagemang är både långsiktigt och nära. I och med matchen mellan Anna-Carin och Jan-Ove hoppas vi att fler följer med redan från starten på denna resa, säger Jan Casserlöv, marknadschef på Toyota i Sverige.
—–

Källa: Parasport Sverige

Kommentarer är avstängda