javplatform

Mässan Allt för sjön

Inlagd av on mar 13th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

 

På båtmässan Allt för sjön fanns det båtar för alla smaker och plånböcker, stora som små och en massa annat som har med sjö och hav att göra, inklusive sjöbodar och bastur.

På mässan kunde man se båtar byggda av plast, av aluminium, av trä, båtar av gummi osv. och byggmaterialet bestämde i stor del priset. Det var många utställare som skulle sälja segelbåtar, och även vattenskotrar och vattenskidor.

Det fanns också de som bygger sjöbodar och det fanns några bastuutställare och -byggare. Längre fram såg jag några utställare som hade med sig olika motorer, med olika styrka, från de svagaste till de starkaste. Jag pratade en liten stund med några trevliga människor som skulle sälja sina produkter om vård av båten och mattor gjorda av specialmaterial.

Ett stort problem för båtägare och båtklubbar är ju säkerheten. Det stjäls väldigt många båtmotorer varje säsong, och även utanför säsongen. Därför fanns det företag på plats på mässan som hade säkerheten på båtklubbarna som huvudsyssla, naturligtvis. Och på tal om säkerheten så var sjöpolisen, sjöräddning, kustbevakningen och sjöfartsverket på plats, och som komplement skärgårdsradion, och tidningen Skärgården. Och det var många seminarier som handlade om allt möjligt nödvändigt på sjön och utanför. Och många andra utställare som hade något tillsammans med sjön att göra. Det fanns naturligtvis även utställare från försäkringsbolagen där, och från seglarskolor, och en båtägarskola som skulle lära alla intresserade vad är det som krävs av en båtägare. Vilket är en hel del.

Där på mässan fanns även utställare som Skärgårdsmuséet och Svenska sjöarkivet. I några montrar handlade det bara om fiske och fiskedrag. I andra montrar stod det fastighetsmäklare som handlar med sjötomter. Det var några montrar där man presenterade trailrar, andra presenterade bastur och vad som krävs att bygga en. I vissa man se olika navigeringssystem. På plats var även företag som byggde bryggor. Det visades också olika batterier för motorer. Och för dem som inte är så lyckligt lottade att de har eget hus i skärgården så var de kustnära hotellen representerade.

Dykning hänger ju väldigt ihop med vatten så på mässan var dykning med alla tillbehör något som presenterades. Och om man till äventyrs skulle tröttna på den svenska skärgården så fanns det folk där Grekland, Spanien, Kroatien, Italien och Frankrike som marknadsförde sina farvatten.

 

 

 

Av : Jovan Dukovski

Kommentarer är avstängda