javplatform

Eurovision ger rusning efter resor till Lissabon

Inlagd av on mar 13th, 2018 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Lissabon med havsstrand. Foto: Ticket

Foto: Ticket

I lördags kväll avgjordes vem Sverige skickar till Eurovision Song Contest. Förhandstippade Benjamin Ingrosso med låten Dance you off tog hem vinsten och representerar Sverige i Lissabon under tävlingarna i maj. Resebokningarna till Lissabon ökar nu kraftigt, när många svenskar vill vara på plats och se Sverige tävla. Detta visar Tickets bokningsstatistik.

Den svenska Melodifestivalen och motsvarande tävling på europanivå, Eurovision Song Contest, har en stor och trogen följarskara. Sverige tävlar först i den andra semifinalen den 10 maj och sedan, om allt vill sig väl, i den stora finalen lördagen den 12 maj. Tävlingsdagarna lockar många musikintresserade svenskar och nu ökar flygresorna till Lissabon under Eurovision med drygt 80 procent.

– Många svenskar älskar Melodifestivalen och följer de svenska tävlingarna under stor del av våren. Att då se den stora finalen i Eurovision Song Contest och uppleva stämningen på plats är en dröm för många fans, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

12 låtar slogs om vinsten under lördagens final i Melodifestivalen. Kampen var hård in i det sista, men Benjamin Ingrossos grafiska framträdande med danslåten Dance you off stod till slut som segrare med 181 poäng. Tvåa kom Felix Sandman med balladen Every single day.

Lissabon har det senaste året seglat upp som en av svenska resenärers favoritdestinationer. Den vackra portugisiska huvudstaden är perfekt både för en weekendresa och för längre semestrar, då ofta som startpunkt under ett par dagar för att sedan utforska andra delar av Portugal.

Källa: Ticket

Kommentarer är avstängda