javplatform

20 årsjubilerande Tomas Andersson Wij till Gävle Konserthus på onsdag

Inlagd av on mar 13th, 2018 Sparad i Kultur. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Tomas Andersson Wij. Foto: Thomas Jansson

Tomas Andersson Wij. Foto: Thomas Jansson

På veckan 20 år efter skivdebuten släppte Tomas Andersson Wij sitt tionde album, ”Avsändare okänd”, som han producerat tillsammans med Deportees och Niki & the Dove. I samband med albumsläppet ger han sig ut på sin största rikstäckande turné hittills, och han ser även fram emot att turnera land och rike runt i den svenska sommaren. Nu är han dessutom aktuell som den första artisten att stå på Mosebacketerrassens kvällssoliga scen den 12 juni.

– Idén att jobba ihop med Deportees och Niki and the Dove kom ur en önskan att få jobba med redan sammansvetsade band. Band som hittar varandra fort och inte har en hämmande respekt för varandra. Och så blev det, våra sessions har haft ett fantastiskt flow.

När han nu firar 20 år som skivartist gör han det med sin största och mest påkostade turné någonsin, på konserthus över hela landet.

– En av anledningarna till att jag har kunnat hålla på så länge är att jag aldrig har varit cool. De som köpt biljett till mina konserter har gjort det för att de gillar mina sånger eller vad det nu är de gillar. Och många av dem har fortsatt att komma. Det var länge sen jag behövde ha ett nytt album ute för att kunna turnera.

Källa: Gävle Konserthus

Kommentarer är avstängda