Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Visit Ålands turistinformation har fått fem stjärnor

Foto: Ian Oliver from Dublin, Ireland - Aland, Finland
Foto: Ian Oliver from Dublin, Ireland – Aland, Finland

Ålands officiella turistinformation har uppgraderats från fyra till fem stjärnor. För stjärnmärkningen står SUOMA r.y., den nationella takorganisationen för destinationsorganisationer och resebyråer.

I kriterierna för femstjärnig service ingår bl.a. öppettider, läge, personalens bransch-, yrkes- och språkkunnighet, tillgång till informationsmaterial och bokningstjänster, regelbundna kvalitetskontroller samt kundundersökningar.

Turistinformationens uppgift är att erbjuda personlig service före, under och efter gästens besök på Åland. Visit Ålands turistinformation betjänar sina gäster både digital och i fysiska lokaler på Storagatan 8 i Mariehamn.

Informationskontoret i Mariehamn bidrar till information åt ca 450 000 unika besökare på visitaland.com och ansvarar för att lyfta ca 500 evenemang via Visit Ålands evenemangskalender per år. Totalt kontaktas informationskontoret av ca 20 000 gäster per år via chat, mail, telefon eller besök i lokalerna. Informationskontoret står också för mottagandet av och är oftast den första kontakten till internationella kryssningspassagerare som besöker Åland.

– Det är helt suveränt! Infokontoret har gjort ett utmärkt jobb. Det finns inte många femstjärniga turistinformationskontor i Finland, vi är i gott sällskap med Helsingfors, Tammerfors, Levi och några till. Vi är den sjätte femstjärniga turistinformationen i hela landet. Det här är också en kvalitetssäkring för vårt arbete, säger Lotta Berner Sjölund, VD Visit Åland.

I vår skall turistinformationens lokaler att fräschas upp lagom till den kommande turistsäsongen och årets nya besökare.

Källa: Visit Åland