Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Två svenskar till Student-VM i terränglöpning

Daniel Eriksson på språng. Foto: Lars Eriksson
Daniel Eriksson. Foto: Lars Eriksson

I helgen är det dags för Student-VM i terränglöpning och Sverige har två tävlanden på plats: Daniel Eriksson från Mölndal och Emil Danielsson från Dala-Järna.

Tävlingen avgörs i schweiziska St Gallen under lördagen. Daniel bor och studerar vanligtvis i Edinburgh och Emil i Stockholm. Såhär säger de inför tävlingen:

”Det känns grymt kul att åka till Schweiz och representera Sverige! Det är mitt första internationella mästerskap och första gången jag springer i svenska färger. Jag har deltagit i junior-SM flera gånger innan. Jag studerar i Edinburgh och deltog i brittiska universitetsmästerskapen förra året. I vintras var jag på träningsläger i Sydafrika med landslaget och fick massor av inspiration för min träning. Detta blir min första tävling sen i oktober så jag är grymt taggad att möta mina konkurrenter! Jag hoppas att jag kan placera mig bland de 50 främsta.” – Daniel Eriksson

”Det ska bli jättekul att åka på Student-VM. Det blir min första internationella studenttävling, men jag har deltagit i bla. JVM. Så jag vet ungefär vad som väntar och det är alltid kul att åka iväg på mästerskap. Både tävlingen och allt runt omkring är något extra. Dessutom är det alltid kul att dra på sig de blågula kläderna och representera Sverige och tävla mot alla andra nationer.

Jag har ganska höga förväntningar på tävlingen och tror att det kan bli ett lopp som passar mig bra. Det är omöjligt att sia om placeringar etc, men jag hoppas kunna genomföra loppet så att jag känner att jag utnyttjat min kapacitet till fullo. Sen får jag se hur långt det räcker. 10k är långt, så nyckeln för mig blir nog att hålla mig kall i och komma in i loppet och sedan börja avancera.” – Emil Danielsson

Källa: Sveriges Akademiska Idrottsförbund