javplatform

Kronofogden medverkar i Hack for Sweden

Inlagd av on apr 14th, 2018 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Stadshustornet och Riddarholmen. Foto: Kronofogden

Foto: Kronofogden

För första gången medverkar Kronofogden i Hack for Sweden, Sveriges största årliga hackaton för myndigheter, som genomförs den 13-15 april i Stockholm. Syftet är att fler ska få upp ögonen för myndighetens öppna data.

– Genom att delta i Hack for Sweden hoppas vi att fler ska hitta och använda våra öppna data när de utvecklar nya tjänster, säger Patrik Fälth, ansvarig för öppna data på Kronofogden. Datadriven innovation är ett område där vi som myndighet har mycket att bidra med och det är en utveckling som vi vill vara delaktiga i.

Sedan oktober 2017 har Kronofogden publicerat öppna data och idag finns bland annat information om antal skuldsatta, fordonsrelaterade skulder och skuldsaneringsansökningar tillgänglig. En arbetsgrupp inom myndigheten arbetar för att öka kunskapen kring öppna data och för att utöka antalet datamängder.

– Vi utökar våra öppna data kontinuerligt. Från och med i dag kommer vi till exempel att publicera månatlig information om betalningsföreläggande på vår webbplats, något som vi har fått många frågor om, säger Patrik Fälth.

I år väntas över 200 personer medverka i Hack for Sweden, som arrangeras för femte året i rad. Under 48 timmar tävlar deltagarna om att lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppen data från de 30-tal myndigheter som närvarar.

Källa: Kronofogden

Kommentarer är avstängda