javplatform

En ny utmaning från En Svensk Klassiker

Inlagd av on apr 14th, 2018 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Löpare på en skogsväg. Foto: Lidingöloppet

Foto: Lidingöloppet

Rosa Bandet-loppet blir en del i den nya klassikern En Svensk Klassiker Korta. 

– Vi ser fram emot att välkomna alla till ett lopp i glädjens och gemenskapens tecken, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

En Svensk Klassiker Korta riktar sig till tjejer och killar, unga såväl som mindre unga. Det handlar om att under ett år genomföra klassikerloppens distanser 30 km skidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning. Totalt 141 km rolig utmaning. Distanserna är de samma som för Tjejklassikern, en av dagens mest populära och uppskattade klassiker.

Den nya klassikern tar sin början på Vätternrundan och premiären för nya loppet Vätternrundan 100 km. Rosa Bandet-loppet under TCS Lidingöloppshelgen den 30 september, blir det tredje loppet. Då väntar 10 kuperade kilometer på vackra Lidingö.

–En Svensk Klassiker Kortaär en kul möjlighet att genomföra en gemensam aktivitet, dels under själva loppen men kanske främst under träningen inför de olika grenarna, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Hög stämning utlovaslängsbanorna, det blirlevandemusik, roligaaktiviteterochenfantastiskpublik.

– En Svensk Klassiker vill tillsammans med loppen främja motion, hälsa och rörelse för alla, dessa lopp är ett stort steg mot det. Att nu även kunna erbjuda En Svensk Klassiker Korta till kompisgäng, par och familjer som vill ge sig på en riktig utmaning känns helt naturligt och rätt, säger Michael Thorén, VD för En Svensk Klassiker.

Loppen som ingår i En Svensk Klassiker Korta, och En Svensk Klassiker Tjej.

Cykling 100 km: Tjejvättern* | Vätternrundan 100 km

Simning 1 km: Vansbro Tjejsim* | Vansbro Kortsim

Löpning 10 km: Rosa Bandet-loppet

Skidåkning 30 km: Kristinaloppet* | Engelbrektshalvan | Tjejvasan* | Kortvasan

*Lopp enbart för tjejer

OM ROSA BANDET-LOPPET: Rosa Bandet-loppet på Lidingö utgör varje år starten på Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Det främsta syftet är att inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur hälsosamma vanor kan minska risken att drabbas av cancer. Mixedgruppen är en startgrupp som är öppen även för manliga deltagare. Genom Rosa Bandet-loppet och hela TCS Lidingöloppshelgen, skänks pengar till Cancerfonden och svensk cancerforskning. 2017 samlades 532 000 kronor in.

Rosa Bandet-loppet 2018 genomförs söndag 30 september.

Källa: Lidingöloppet

Kommentarer är avstängda