javplatform

Lena Cras, Hagby och Karin Sten, Älvdalen, tilldelas Väsby Konsthalls Akvarellstipendium 2018

Inlagd av on apr 16th, 2018 Sparad i Kultur. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Två kvinnor framför några tavlor. Foto: Väsby Konsthall

Foto: Väsby Konsthall

Väsby Konsthalls Akvarellstipedium 2018 tilldelas

Lena Cras från Kolboda Hagby, 5000 kr. Juryns motivering: ”Med lyrisk närvaro och lyhördhet till materialet tar Lena med betraktaren till ett yttre och inre landskap.Och väcker tankar och funderingar som ger mersmak”.

Lena f.-48, bor söder om Kalmar och arbetar mest i akvarell, grafik och måleri. ”Att få skapa är för mig en lycka men även som en brottningsmatch mellan intellekt och känsla”. Hon har många utställningar i bagaget, bl a Väsby Konsthalls Akvarellsalong 2016.

Karin Sten från Älvdalen, 5000 kr. Juryns motivering: ”Med sin expressionistiska energi, sitt mod och personliga bildspråk sticker Karins bilder ut, och lockar betraktaren att följa med in i hennes bildvärld”

Karin, f.-70 i Mora. Målar akvarell men arbetar också med grafik. Karin har deltagit i många utställningar, både separat- och i samlingsutställningar. Hon håller kurser för både nybörjare och för mer erfarna akvarellmålare.

Jury 2018 var konstnärerna Galina Davydtchenko (KRO), Lena Hjorth och Weikko Kuuzela.

183 konstnärer lämnade in 519 verk. Juryn antog 117 konstnärer med 158 verk till salongen.

Vi gratulerar stipendiaterna och önskar Lena och Karin lycka till med fortsatt akvarellmåleri!

Väsby Konsthalls Vänner, 14 april 2018

Källa: Väsby Konsthall

Kommentarer är avstängda