Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

BASKET: Norrköping Dolphins svenska mästare

Spelare i guldhattar. Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Norrköping Dolphins lyckades vända finalserien och vann den sjunde avgörande finalen, 71-76, på bortaplan mot BC Luleå i ett fullsatt Luleå Energi Arena, och blir svenska mästare 2017-2018. Finalseriens MVP är Joakim Kjellbom, som återigen visar hur värdefull han är.

I onsdags kväll låg Norrköping Dolphins under med 17 poäng i mitten av tredje perioden, och det såg ut som finalserien var över och guldet Luleås. Men laget lyckas komma tillbaka, vinner efter två förlängningar och tvingade fram en sjunde, helt avgörande final.

Luleå Energi Arena var helt fullsatt och det fullkomligen kokade när matchen inleddes. Självklart hoppades publiken på att få fira ett nytt guld för BC Luleå, men det var Norrköping som inledde bäst och ledde som mest med 16 poäng i första halvlek.

I tredje perioden kapade Luleå försprånget, men det var fortfarande Norrköping som hela tiden höll sig i ledningen. I fjärde perioden kunde man hålla undan och när slutsignalen ljöd var det officiellt – Norrköping Dolphins är svenska mästare 2017-2018!

Till finalseriens MVP utsågs Joakim Kjellbom, som återigen visade hur värdefull och vilken nivå han håller.
Motivering: ”Årets Center och Årets MVP i ligan. Ingen överraskning att han nu även utses till finalspelets mest värdefulla spelare! Finalernas MVP är Joakim Kjellbom.”

Senaste gången Norrköping Dolphins vann SM-guld var 2012.

BC Luleå – Norrköping Dolphins 71-76 (12-19, 14-20, 26-17, 19-20)
Poäng, Luleå:
Yannick Anzuluni 20, Quinton Upshur 16, Brandon Rozzell 10, Tom Lidén 9, Adam Rönnqvist 9, Denzel Andersson 7.
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 18, Mikael Lindqvist 17, Johnell Smith 12, Gerry Blakes 11, Eugene Harris 11, Tim Schüberg 4, Nils Johansson 3.
Publik: 2 700

Norrköping vinner finalserien med 4-3 i matcher.

Källa: Svenska Basketbollförbundet