Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

John Kluge gör debut i New York

John Kluge på en terrass med noter och en tavla. Foto: Werecki
Foto: Werecki

Den svenske tenoren och konstnären John Kluge ”The Artistic Tenor” är bokad till Weill Recital Hall i Carnegie Hall, New York den 26 juni 2019.

Det är en stor ära för mig att få göra min stora New York debut på prestigefyllda Weill Recital Hall i Carnegie Hall. Jag kommer bl a framföra specialskriven populärklassisk sång och musik tillsammans med mina akvarellmålningar. Detta öppnar upp fantastiska dörrar till andra konsertscener internationellt, säger John Kluge.

John Kluge – ”The Artistic Tenor” är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspiration genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet ”Julkonserten Änglaljus” och har nu blivit en folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr och till USA i väst. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning!

Källa: Werecki