javplatform

Här spelar Auktionssommar in i sommar

Inlagd av on jul 14th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Sofia Rågenklint leder Auktionssommar. Foto: Knut Koivisto/SVT

Sofia Rågenklint leder Auktionssommar. Foto: Knut Koivisto/SVT

Sommar, sol och slagauktion. Det är nu tredje året som Sofia Rågenklint ger sig ut i Sommarsverige för inspelning av Auktionssommar, programmet där det tävlas om att göra de bästa auktionsfynden. Inspelningarna sker mellan 14 juli och 12 augusti i orterna Trosa, Ljusfallshammar, Arboga, Västervik, Hallaryd, Vänersborg, Bollstabruk och Obbola.

Känslan av att göra ett fynd på en bondauktion är svårslagen och i Auktionssommar tävlar två lag per program om att göra de bästa köpen. Kan den där gamla vasen vara en dyrgrip? Är tusen kronor för en kristallkrona välplacerade pengar?

De tävlande lagen kan till exempel bestå av släktingar, vänner, äkta par eller kollegor. Lagen utrustas med lika mycket pengar och det gäller att under auktionens gång ropa in så värdefulla föremål som möjligt. Föremålen värderas sedan av programmets domare och värderingsmän Maria Granström och Mats Bergstrand. Efter varje program koras ett segrande lag, och i det åttonde och sista programmet möts de två lag som ropat in prylar för de sammanlagt högsta värderingarna, i en final.

– Det kan låta enkelt, men jag kan försäkra att det snarare är tvärtom. De tävlande lagen kämpar inte bara mot varandra utan konkurrerar ju med hela auktionspubliken, säger programledaren Sofia Rågenklint.

Planerad sändning är i SVT våren 2019.

Inspelning – orter och datum:
14 juli – Trosa
16 juli – Ljusfallshammar i Finspångs kommun
20 juli – Södra Lunger, Arboga
22 juli – Västervik, båthamnen
2 augusti – Klädekulla, Hallaryd
4 augusti – Frändefors auktion, Vänersborg
10 augusti – Bollstabruk i Kramfors kommun
12 augusti – Obbola i Umeå kommun – final!

Källa: SVT

Kommentarer är avstängda