javplatform

Sveriges Radios material blir tillgängligt i röstassistenter

Inlagd av on aug 15th, 2018 Sparad i Kultur. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Sveriges Radios material i Google Assistent i bilen. Foto: SR

Sveriges Radios material i Google Assistent. Foto: SR

Röststyrning, röstassistenter och smarta högtalare blir allt populärare och håller på att förändra publikens medievanor. Nu utvecklar Sveriges Radio appar till flera av de nya plattformarna. Först ut är röstassistenten Google Assistent för smarta mobiler som börjar rullas ut på svenska i dag.

Röststyrning, röstassistenter och smarta högtalare blir allt populärare och utvecklas hela tiden. I USA väljer till exempel allt fler att lyssna på radio genom smarta högtalare och med hjälp av röstassistenter. När de nya plattformarna nu, med Google Assistent* först ut, börjar kommunicera på svenska har Sveriges Radio utvecklat appar (så kallade Actions eller skills) till flera av dem.

– För Sveriges Radio som har ljudet i fokus är det självklart att vi ska göra vårt material tillgängligt på de nya plattformarna. Det blir ett sätt att ta del av Sveriges Radios utbud som kan göra radiolyssnandet enklare, personligare och mer lättillgängligt. Den som använder en röstassistent i mobilen kan till exempel be den att spela de senaste nyheterna från Ekot eller att byta kanal, säger Sveriges Radios innovationsdirektör Simon Gooch.

* Google Assistent är en digital röstassistent för smarta mobiler, som med start i dag börjar rullas ut och finnas tillgänglig för kompatibla Android-enheter. För iOS-användare går det inom kommande veckor att ladda ned appen Google Assistent i App Store.

Källa: SR

Kommentarer är avstängda