javplatform

Gather Festival flyttar ut till Nackareservatet

Inlagd av on sep 13th, 2018 Sparad i Nöje. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Industribyggnad. Foto: Bengt Oberger

Foto: Bengt Oberger

I dag startar innovations- och musikfestivalen Gather på Nobelberget i Nacka. Det är andra året i rad som Nobelberget förvandlas till en plats där människor genom dialog, kreativitet och komplexa frågor tillsammans möter framtiden. Nytt för i år är att Nacka kommun tillsammans med Gather väljer att flytta samtalet ut i skogen.

– Under tre tillfällen kan du som besökare lämna pulsen på konferensen och möta lugnet i Nackas natur, och tillsammans med Nina Nu, Sveriges mest kända röst och inspiratör inom kultur och friluftsliv, basta och prata samhällsutveckling tillsammans med människor du aldrig träffat tidigare, säger Jakob Grandin, grundare av innovationsfestivalen Gather.

Innovation skapas på oväntade platser

Innovation och utveckling, med industrier och nya näringar, har präglat Nackas historia. Det arvet finns med när Nacka bygger stad. Nacka kommun vill med detta initiativ visa att innovation inte alltid skapas under formella former och mellan fyra väggar, det kan också skapas på oväntade platser med oväntade personer.

Nacka kommun ger tillsammans med Gather Festival besökarna en chans att ta paus från konferensrummen och flytta samtalet till Nackareservatet, en plats där lugnet tillsammans med kreativiteten öppnar för nya frågor.

Mötas utan teknik

– Vi vill se vad som händer när man skalar bort all teknik och det enda som återstår är det mänskliga mötet. Vi tror att idéer och innovation sker bäst när du möter människor med olika erfarenheter, perspektiv och bakgrunder, säger Klara Palmberg Broryd, strategi- och förnyelsedirektör i Nacka kommun.

Källa: Nacka kommun

Kommentarer är avstängda