Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT gör spänningsdrama för barn och ungdomar

Huvudrollerna i Dröm görs av Emanuel Kielin (Sam), Adam Gutniak (Hugo) och Ylvali Rurling (Thea). Foto: Filip Hammarström/Palladium Fiction
Huvudrollerna i Dröm görs av Emanuel Kielin (Sam), Adam Gutniak (Hugo) och Ylvali Rurling (Thea). Foto: Filip Hammarström/Palladium Fiction

Inspelningen av SVT:s nya barn- och ungdomssatsning ”Dröm” är i full gång i fabriksorten Slite på Gotland.

”Dröm” handlar om en grupp ungdomar som börjar drömma sanndrömmar om sin egen framtid. Genom drömmarna får de reda på saker som är på väg att hända – fruktansvärda händelser som måste stoppas. Men de får också lära sig saker om sig själva. Om vilka de är tjugo år framåt i tiden. Där väntar överraskningar, glädje, men också besvikelse.

– Vi letade efter ett riktigt spännande innehåll för lite äldre barn men som ännu inte är tonåringar. Det har varit viktigt för oss att serien har utvecklats och testats i nära samarbete med barn i den tänkta målgruppen för att landa helt rätt i relevans och tonträff. Det kommer bli en serie som kryper under skinnet, klumpar sig i magen och samtidigt värmer hjärtat, säger Johanna Gårdare, programchef Barnkanalen.

Palladium Fiction, som bland annat gjort Jordskott, producerar serien för SVT.

– Med Dröm ville vi skapa en tankeväckande tv-serie för barn och unga, med en blandning av vardagsdramatik och förhöjd mystik. Vår huvudkaraktär ställs tidigt inför den pirrande känslan av att vara ny i klassen och utanför gänget, men konfronteras snart också av livsavgörande val som kan betyda skillnaden mellan liv och död, säger Johan Rudolphie, VD för Palladium Fiction.

”Dröm” består av två säsonger om vardera åtta delar och har premiär i Barnkanalen 2019.

Säsong 1: Konceptuell regi – Amir Chamdin

Säsong 2: Regi – Kirke Ailio Rodwell

Idé – Johan Rudolphie

Skapare – Filip Hammarström, Aron Levander

Story/Manus – Filip Hammarström, Aron Levander, Dunja Vujovic

Showrunner – Filip Hammarström

Producent Palladium Fiction: Cecilia Norman Mardell

Projektledare SVT: Lisa Andrae

Samproducenter: SVT, Palladium Fiction, Film Capital Stockholm – Gotlands filmfond

Källa: SVT