javplatform

Galenskap får en ny innebörd i brutal kriminalhistoria på västkusten

Inlagd av on sep 21st, 2018 Sparad i Kultur. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Bokomslag med död kvinna. Foto: Hoi

Foto: Hoi

Går det att förstå galenskap?

Kriminalkommissarie Vera Lind tvingas omvärdera allt hon trott om det mänskliga psyket när hon dras in i en skrämmande och komplicerad mordutredning i Dennis Karlssons andra deckare i Mareldstrilogin.

Mordet på Sara Weiss är uppföljaren till den hyllade deckaren Mareld. Den nya historien tar vid flera år senare när kriminalkommissarie Vera Lind kallas till en gammal övergiven hamn i Göteborg där två sargade kvinnokroppar har hittats i vattnet. Det blir början på en skrämmande och mycket komplicerad polisutredning med flera mordoffer.

Vera Lind hamnar i ett läge som får henne att tvivla på allt hon trodde sig veta, och till slut inser hon att det inte går att lita på någon i omgivningen.

– Boken handlar om galenskap. Hur den kan uppstå, växa och fördjupas, för att slutgiltigt invadera en individ; om galenskap, begåvning och intelligens i en skön förening, och dess förödande konsekvenser, säger Dennis Karlsson.

Mycket av inspirationen till boken har han hämtat från sitt yrkesverksamma liv, då han är utbildad lärare, beteendevetare och psykoterapeut.

– Ett återkommande tema i Mareldstrilogin är barns utsatthet. Hur fel det kan gå, och framförallt hur barnet i vuxen ålder försöker hantera sitt liv och sina relationer med alla till buds stående medel, säger Dennis Karlsson.

Dennis Karlsson föddes i Uddevalla men bor nu utanför Ljungskile. Han har länge arbetat på skolor och behandlingshem. Innan han blev författare skrev han sångtexter och musik till filmer och musikteateruppsättningar.

Källa: Hoi

Kommentarer är avstängda