Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gripande musikal om vänskap på GöteborgsOperan

GöteborgsOperan. Foto: Wikimedia
GöteborgsOperan. Foto: Wikimedia

Prisbelönta musikalen Mitt livs berättelse av Neil Bartram har svensk premiär på GöteborgsOperans Skövdescen 26 oktober. Föreställningen är en omtumlande hyllning till den vänskap som formar våra liv.

Alvin och Thomas växte upp som bästa vänner men livet förde dem åt olika håll. Alvin blev kvar på orten och tog över sin pappas bokhandel, medan Thomas blev känd författare och försvann ut i världen. De återförenas på ett oväntat sätt och tillsammans återupplever de den berg-och-dalbana som deras vänskap utvecklades till, med gemensamma äventyr, uppslitande osämjor och innerlig försoning.

Thomas och Alvin spelas av välbekanta Mattias Ermedahl och Lars Hjertner. Båda tillhör GöteborgsOperans fasta ensemble och har gjort en mängd framträdande roller under åren. Publiken i regionen kunde senast se Mattias i Fridas visor och Kärlek på lur. Mattias har också regisserat flera uppsättningar på GöteborgsOperan. Lars har under åren blivit ett välbekant ansikte för publiken i Västra Götaland genom produktioner som Stoppa Världen!, Chaplin, Skönheten och Odjuret, Lite Lennart och Lasse-Majas Detektivbyrå för att bara nämna några.

– Det här är en musikal som fascinerar och berör, på riktigt, säger regissören Victoria Brattström. Det är en ovanligt raffinerad och lekfull berättelse som visar oss människor som både handlingskraftiga och samtidigt sårbara och beroende av varandra. En storslagen berättelse i det lilla formatet.

Med Mitt livs berättelse presenterar GöteborgsOperan ännu en produktion med särskild inriktning på de mindre scenerna. Föreställningen spelas på GöteborgsOperans Skövdescen 26/10-4/11. Därefter på turné till bygdegårdar och andra mindre scener i Västra Götaland till och med 27/1 2019. Spelas också på GöteborgsOperan Lilla scenen 15-18/11.

Prisbelönta Mitt livs berättelse (The story of my life) hade urpremiär i Toronto 2006 och premiär på Broadway 2009. Presenteras i samarbete med Music Theatre International (Europe).

Konstnärligt team
Musik och sångtexter – Neil Bartram
Manus – Brian Hill
Översättning – Elsa Fryklund
Musikalisk ledning – Per Larsson
Regi – Victoria Brattström
Scenografi och kostymdesign – Karin Dahlström
Ljusdesign – Joakim Brink

Medverkande
Thomas Weaver – Mattias Ermedahl
Alvin Kelby – Lars Hjertner
Piano – Per Larsson
Cello – Kerstin Anderson/ Junghyun ByunKlarinett och saxofon – Rosa Campoy

Källa: GöteborgsOperan