Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny skidskytteexpert klar för SVT

Helena Ekholm är ny expertkommentator i skidskytte. Foto: Janne Danielsson
Helena Ekholm är ny expertkommentator i skidskytte. Foto: Janne Danielsson

Med sina åtta VM medaljer är Helena Ekholm en av Sveriges främsta skidskyttar genom tiderna. Nu intar hon rollen som expert hos SVT i vinter. – Jag hoppas kunna leverera det folk förväntar sig att jag ska leverera, säger Helena Ekholm.

Helena Ekholm har vunnit Jerringpriset, Bragdguldet och blivit utsedd till årets kvinnliga idrottare. Helena Ekholm är en av Sveriges största idrottsprofiler, framförallt en av de största inom skidskytte genom tiderna. 2013 tävlade hon i Mästarnas mästare och slutade på en fjärdeplats. I vinter ska hon tillsammans med Björn Ferry vara expert för SVT.

– Jag ser fram emot det här med spänning och förväntan, jag tror jag kommer vara snäll men rättvis, säger Helena Ekholm.

Vinterns stora händelse är naturligtvis det Skidskytte-VM som kommer gå av stapeln i Östersund den 7 – 17 mars. Med tanke på hur bra det gick på OS för de svenska skidskyttarna så finns de stora förhoppningar på VM.

– Det ska bli väldigt spännande att få följa vid sidan av, de lopp jag mest ser fram emot är ändå stafetterna, säger Helena Ekholm.

Källa: SVT